voorbeeld opmaak

Een orgel
geeft veel geluid

Kan hier nog een tekst onder?

Dit is de linkerkolom met een beetje anders met een breedte van 2/3. Verder even wat onzintekst.

met een bijschift van een beetje substantiële lengte. Wat gebeurt er?

Dit is de rechterkolom met een breedte van 1/3. Verder even wat onzintekst.

Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt.

Hieronder staat een shortcode.

Mendelssohn en Mozart

Ons volgende concert is op zondag 1 December 2024 

F. Mendelssohn. Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit‘.
F. Mendelssohn. Hymne ‘Hör mein Bitten, Herr‘
W.A. Mozart: Grote Mis in c;  KV 427

Musici

  • Het Amsterdams Gemengd Koor
  • Holland Symfonie Orkest
  • Paul Valk dirigent
  • Maartje Rammeloo sopraan
  • Titia van Heyst sopraan
  • Stefan Kennedy tenor
  • Rob Nederlof kistorgel

Mendelssohn en Mozart waren twee muzikale wonderkinderen, al op jonge leeftijd componerend. 
Mendelssohn schreef veel koorwerken en zei dat zijn Psalm 42, gecomponeerd in 1837: ‘…das beste scheint was ich in dieser Art componiert habe…’ Geschreven voor sopraan solo, gemengd koor en orkest.
‘Hör mein Bitten’ (1844) is geschreven voor sopraan solo, gemengd koor en orgel of orkest. 
Mozart zou zijn Grote Mis in c ter gelegenheid van zijn huwelijk met Constanze hebben geschreven en niet in opdracht zoals de meeste van zijn kerkmuziek. Volgens de verhalen zou Constanze ook enkele soli gezongen hebben.
Het is één van de hoogtepunten in het oeuvre van de componist. Geschreven voor groot orkest, dubbel koor, twee sopranen, een tenor en een bas. Een mis die echter onvoltooid is gebleven. Het Kyrie en het Gloria zijn volledig, maar het Credo breekt af bij het ‘Et incarnatus’. Van het Sanctus en Benedictus is onduidelijk wat Mozart geschreven heeft, terwijl het Agnus Dei geheel ontbreekt. Toch werd de onvoltooide mis in 1783 uitgevoerd in Salzburg. In de negentiende en twintigste eeuw hebben verschillende musicologen en dirigenten de mis aangevuld.

Het AGK gaat deze uitdaging graag aan en nodigt u van harte uit op 1 december hiervan getuige te zijn.

We zouden graag tenoren en bassen verwelkomen

Om het koor nog beter te laten klinken zijn wij op zoek naar tenoren en bassen. Heb je interesse in koorzang, misschien al eens in een koor gezongen of zou je graag de ‘grote werken’ willen zingen? Kom eens vrijblijvend een koorrepetitie bijwonen en ervaar het plezier van samen zingen in een groot koor. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook veel ruimte voor gezelligheid. Op dinsdagavond ben je van harte welkom van 19.45 – 22.15 uur

Dit is een kop op volle breedte, maar moet wel een beetje breed om de breedte goed te zien.

Met een bijschrift eronder. Dat maken we een beetje lang zodat we kunnen zien in welke mate de breedte hierop een invloed heeft. Ik stel voor dat het bijschrift even breed als de afbeelding wordt…

Dit is een groep op full width. De breedte vult helemaal uit. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is.