voorbeeld opmaak

Een orgel
geeft veel geluid

Kan hier nog een tekst onder?

Dit is de linkerkolom met een beetje anders met een breedte van 2/3. Verder even wat onzintekst.

met een bijschift van een beetje substantiële lengte. Wat gebeurt er?

Dit is de rechterkolom met een breedte van 1/3. Verder even wat onzintekst.

Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt.

Hieronder staat een shortcode.

Concert Weihnachtsoratorium

Aankondiging CONCERT van HET AMSTERDAMS GEMENGD KOOR, op zondag 24 december 2023 om 14 uur in Muziekgebouw aan ’t IJ.

Beste belangstellende,

Het Amsterdams Gemengd Koor voert binnenkort Bach’s Weihnachtsoratorium uit.

Wat is er fijner en feestelijker dan de kerstdagen te beginnen met het prachtige en jubelende Weihnachtsoratorium? In dit meesterwerk verklankte de diepgelovige Bach de gebeurtenissen rondom Kerst en Nieuwjaar. Je gaat genieten van het ene muzikale hoogtepunt na het andere.

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes cantates voor Eerste, Tweede en Derde Kerstdag, Nieuwjaar, de zondag na Nieuwjaar en Driekoningen (Epifanie). Bach heeft het werk niet gecomponeerd met de bedoeling het als één geheel uit te voeren. Het is daarvoor te lang.

Het Amsterdams Gemengd Koor brengt de eerste vier cantates en enkele korte delen uit cantate 5 en 6. Het evangelieverhaal volgens Lucas en Matthäus wordt als recitatief door de evangelist (tenor) voorgedragen. De recitatieven worden afgewisseld met prachtige en ontroerende koralen, aria’s en koordelen.

Bach heeft verscheidene delen aan vroegere composities ontleend, aan wereldlijke cantates en aan werk dat hij eerder schreef ter gelegenheid van een koninklijk bezoek aan Leipzig. Al is veel van deze muziek oorspronkelijk dus niet voor gebruik in de eredienst geschreven, toch wordt de vreugdevolle stemming van de kersttijd er ten volle in tot uitdrukking gebracht.

Kortom, een concert dat uw bezoek beslist waard zal zijn.

Datum: 24 december 2023
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam
Tijd: 14.00 – ca 17.00 uur

M.m.v.:
Het Promenade Orkest
Dirigent Paul Valk
Sopraan Ingrid Nugteren
Alt mezzo Carina Vinke
Tenor Falco van Loon
Bas Bert van de Wetering
Klavecimbel en kistorgel Rob Nederlof

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Het AGK. https://www.het-agk.nl/kaartverkoop/ U bent daarmee verzekerd van eerste rang plaatsen. Ook via Het Muziekgebouw aan ’t IJ zijn kaarten te verkrijgen Weihnachtsoratorium — Het Amsterdams Gemengd Koor + Paul Valk | Muziekgebouw

We zouden graag tenoren en bassen verwelkomen

Om het koor beter te laten klinken zijn wij op zoek naar tenoren en bassen. Heb je interesse in koorzang, misschien al eens in een koor gezongen of zou je graag de ‘grote werken’ willen zingen? Kom eens vrijblijvend een koorrepetitie bijwonen en ervaar het plezier van samen zingen in een groot koor. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook veel ruimte voor gezelligheid. Op dinsdagavond ben je van harte welkom van 19.45 – 22.15 uur

Gouden Boek

Gouden Boek

Van elk concert dat wij uitvoeren, bewaren wij een tastbare herinnering in de vorm van een toepasselijke aquarel. De solisten die aan onze concerten meewerken, voegen daar meestal nog een persoonlijke boodschap aan toe.

De unieke aquarellen worden gemaakt door alt Anneke Lang. Ze zijn te bewonderen in het Gouden Boek.

Passietijd met Het AGK

Op 28 maart, woensdag voor Pasen, zingt Het AGK de Matthäus Passion met medewerking van het kinderkoor van de Academy of Vocal Arts, solisten en Het Promenade Orkest. Zie onze concertagenda.
(Hieronder een mooie uitvoering van het slotkoor.)

Dit is een kop op volle breedte, maar moet wel een beetje breed om de breedte goed te zien.

Met een bijschrift eronder. Dat maken we een beetje lang zodat we kunnen zien in welke mate de breedte hierop een invloed heeft. Ik stel voor dat het bijschrift even breed als de afbeelding wordt…

Dit is een groep op full width. De breedte vult helemaal uit. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is.