voorbeeld opmaak

Een orgel
geeft veel geluid

Kan hier nog een tekst onder?

Dit is de linkerkolom met een beetje anders met een breedte van 2/3. Verder even wat onzintekst.

met een bijschift van een beetje substantiële lengte. Wat gebeurt er?

Dit is de rechterkolom met een breedte van 1/3. Verder even wat onzintekst.

Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt. Dit is een stukje platte tekst, gewoon midden op de pagina ingetikt.

Hieronder staat een shortcode.

Het voorjaar in met Die Jahreszeiten


In het oratorium Die Jahreszeiten beschrijft Joseph Haydn het natuurleven en het genoegen dat de mens beleeft aan het eenvoudige landleven. In deze laat-achttiende eeuwse muziek weet hij als geen ander prachtige solo’s met koorzang te combineren.

Concert 16 april 2023, 19.30 uur, in het Concertgebouw.


Het AGK kijkt vooruit…

Want, na het muzikaal rijke jaar 2022, met in maart de Matthäus Passion, in september de koorreis naar België en tenslotte in november het Requiem van G. Fauré en de St. Nicolas Cantate van B. Britten, is het AGK alweer in voorbereiding voor 2023.
Het wordt een jaar met een prachtig programma: wat te denken van Die Jahreszeiten van J. Haydn in april, de Petite Messe Solennelle van G. Rossini in oktober en tenslotte het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in december.

Het AGK heeft zin in deze uitdaging. U ook? Binnenkort kunt u op deze site een passe-partout voor deze drie concerten bestellen.

En toch… om het koor nog mooier te laten klinken zijn wij op zoek naar tenoren en bassen. Heb je interesse in koorzang, misschien al eens in een koor gezongen of zou je graag de ‘grote werken’ willen zingen? Kom eens vrijblijvend een koorrepetitie bijwonen en ervaar het plezier van samen zingen in een groot koor. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook veel ruimte voor gezelligheid. Op dinsdagavond ben je van harte welkom van 19.45 – 22.15 uur

Een geweldig document

Dinsdag 29 maart was het dan zover. DE avond waar we al zolang naar hadden uitgekeken. Na het succesvolle concert op 20 maart in Het Concertgebouw waar we na twee jaar weer stonden en de Matthäus Passion van J.S. Bach mochten uitvoeren, was het de beurt aan Moondocs/NTR met Marlou van den Berge en haar crew om ons een blik te gunnen op de documentaire die zij de afgelopen twee jaar van het koor heeft gemaakt. Twee jaar heeft zij in de corona tijd het koor gevolgd. Het resultaat is een prachtig, menselijk en eerlijk document van een groep mensen die ondanks de moeilijke omstandigheden probeerden overeind te blijven om uiteindelijk te kunnen blijven doen wat zij graag deden, namelijk ZINGEN.
Met veel ontroering en ontzag voor het vele werk heeft het koor en alle genodigden de première beleefd. Hier het voorproefje.
De documentaire ‘het Dinsdagavondgevoel‘ wordt op 13 april om 22.25 uur op NPO 2 uitgezonden bij ‘Het Uur van de Wolf’ van de NTR.

Het dinsdagavondgevoel

Over het verlangen naar samenzang ten tijde van Corona
Regie: Marlou van den Berge

De afgelopen twee jaar volgde regisseur Marlou van den Berge Het Amsterdams Gemengd Koor tijdens de Coronacrisis. Het koor werd onevenredig hard getroffen door het Covid-19 virus. Meer dan honderd mensen werden ziek, één koorlid en drie partners van koorleden overleden. Het koor bleef zingen; vanuit huis, op anderhalve meter afstand, met maskers en heel voorzichtig weer samen. Het Dinsdagavondgevoel is een film over het lot, en de kracht om daarmee om te gaan. Maar bovenal een ode aan het koor, verbinding en samenzang.

Het dinsdagavondgevoel laat in een uniek tijdsdocument zien hoe een hechte groep worstelt met het grote leed dat hen overkomt. Speciaal voor de film schreef dichter Ester Naomi Perquin een libretto dat componist Paul M. van Brugge van vierstemmige koormuziek heeft voorzien. Het koor bezingt zo het eigen verhaal. Een film over het lot en de kracht om daarmee om te gaan. Maar bovenal een ode aan het koor, de verbinding en samenzang. Het dinsdagavondgevoel is een productie van Moondocs in coproductie met de NTR. Deze productie kwam tot stand met steun van CoBO en donaties via Voordekunst, AFK en Prins Bernhard Cultuurfonds.

De documentaire Het dinsdagavondgevoel is op 13 april om 22:25 op NPO2 te zien bij Het Uur van de Wolf van de NTR. 

Meer informatie over de uitzending kunt u vinden op www.moondocs.nl

Dit is een kop op volle breedte, maar moet wel een beetje breed om de breedte goed te zien.

Met een bijschrift eronder. Dat maken we een beetje lang zodat we kunnen zien in welke mate de breedte hierop een invloed heeft. Ik stel voor dat het bijschrift even breed als de afbeelding wordt…

Dit is een groep op full width. De breedte vult helemaal uit. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is. Verder wat onzin-tekst om te laten zien dat het echt zo is.