Orkesten

Het Promenade Orkest

Het Promenade Orkest (HPO) is in 2004 opgericht door een aantal musici van het opgeheven Nederlands Promenade Orkest. Het HPO heeft als belangrijkste werkgebied de professionele begeleiding van amateurkoren. Tussen 2004 en en nu heeft het orkest een schat aan koormuziek begeleid, met hoogtepunten als The Sea Symfony (Vaughan Williams), The Dream of Gerontius (Elgar) en het War Requiem (Britten).

De vele positieve reacties van oude en nieuwe klanten zijn het overtuigende bewijs dat het orkest in zijn huidige samenstelling een zeer goede koers vaart, zowel in artistiek als in organisatorisch opzicht.

Het orkest bestaat uit een grote vaste kern en heeft een duidelijke structuur met vaste concertmeesters, aanvoerders en eerste blazers.

Het HPO speelt in elke gewenste samenstelling en in elke gewenste grootte. Ook in het repertoire betoont het zich zeer flexibel: van barok tot musical. Het orkest speelt in heel Nederland.

bron: hetpromenadeorkest.nl

Orkesten

Holland Symfonie Orkest

Het Randstedelijk Begeleidings Orkest, sinds enige jaren onder de naam RBO Sinfonia, was al bij veel concerten van het AGK te horen. Het is een professioneel orkest, gespecialiseerd in het begeleiden van koren en solisten. Daarnaast verzorgt het educatieve concerten en stelt het koordirigenten, door middel van practica, in de gelegenheid zich te bekwamen.

Het orkest begeleidt 120 koren en geeft circa 70 concerten per jaar in 60 gemeenten.

meer info: www.koorbegeleidingen.nl

Orkesten

Het Nederlands Begeleidingsorkest

Het Nederlands Begeleidingsorkest heeft zich volledig toegelegd op het begeleiden van koren en solisten.

Het orkest, dat geheel bestaat uit professionele musici, werd begin jaren negentig opgericht, en werkte aanvankelijk alleen in het midden en oosten van het land. Inmiddels hebben koren en solisten uit het hele land het Nederlands Begeleidingsorkest ontdekt.

Vakmanschap en bevlogenheid kenmerken het Nederlands Begeleidingsorkest. Recensenten, dirigenten en koorbesturen loven de professionaliteit van het orkest en de toegewijde houding van de musici.

Concert meester – Evert Jan Schuur

Bron: nederlandsbegeleidingsorkest.nl