Instrumentalisten

Jaap Zwart

Al jaren is hij een van de vaste begeleiders van het AGK. Tijdens concerten bespeelt hij meestal het orgel, maar hij vervangt ook, indien nodig, Paul Valk als repetitor. Zijn muzikale opleiding kreeg hij in eerste instantie van zijn vader. Daarna studeerde hij aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Simon C. Jansen verzorgde zijn orgelopleiding. Hij is organist in Zwolle, Hattem en Harderwijk. Regelmatig treedt hij in binnen- en buitenland op als solist; ook maakte hij meerdere cd’s. Hij is docent aan het conservatorium in Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar hij onder meer les geeft aan de Nederlandse Beiaardschool.

meer info: www.jaapzwart.nl

(foto: Henri van der Beek)

Instrumentalisten

Thomas Piet

Thomas Jo Piet (1987) studeerde hoofdvak trompet bij Theo Wolters (Koninklijk Concertgebouworkest) aan het conservatorium van Amsterdam. In 2007 heeft Thomas een 2e plaats behaald bij “The International Brass Competition” in Timisoara, Roemenië. Vanaf 2003 soleerde hij regelmatig met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, februari jongstleden bracht Thomas met dit orkest het voor hem gecomponeerde trompetconcert van Rob Goorhuis in première. Vanaf 2007 is Thomas flink actief in de orkestbakken van de grote Theaters in binnen en buitenland met Musicalproducties van voornamelijk Stage Entertainment van Joop van den Ende. Sinds enkele jaren is Thomas de vaste solo trompettist bij Het Promenade Orkest, een orkest dat veel koorbegeleidingen doet. Hij remplaceert regelmatig bij o.a. Het Orkest van het Oosten, Holland Symfonia, Het Noord Nederlands Orkest en De Marinierskapel der Koninklijke Marine. Tevens vervulde hij de 1e trompetplek bij het Nationaal Jeugd Orkest in de zomer van 2007. Als docent is Thomas actief bij Muziekvereniging Olympia – Con Brio Monnickendam en Muziekvereniging De Eendracht, Den Ilp.

Enkele grote Musicalproducties waar Thomas aan heeft meegewerkt zijn:
Evita 2007 – 2009, Dirty Dancing 2008 – 2009, Les Misérables 2008 – 2009, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat 2008 – 2010, Mary Poppins 2010 – 2011, De Soldaat van Oranje 2010 – Heden, Miss Saigon 2011 – Heden

Binnenkort werkt Thomas mee aan de voorstelling: “Circus Boemtata” van Stichting CliniClowns Nederland.

Instrumentalisten

Rob Nederlof

Rob Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano (bij Alexadru Hrisanide) en klavecimbel (bij Gerard Dekker) aan het Brabants Conservatorium. Hij sloot zijn drie studies af met het behalen van de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Rob Nederlof volgde diverse meestercursussen in binnen- en buitenland o.a. bij Bernard Lagacé, Albert de Klerk, Piet Kee, Luigi Tagliavini. Tevens studeerde hij bij Prof. Gisbert Schneider aan de Folkwang Hochschule te Essen (Duitsland). Hij concerteerde in vele belangrijke concertzalen en kerken in heel Europa (onder andere Smetana-zaal Praag, Berliner Dom, Thomaskerk Leipzig, St. Bavokerk Haarlem, Hofkapel Schönnbrun , Dom van Salzburg Wenen, Concertgebouw Amsterdam).

Ook heeft hij meegewerkt aan een groot aantal CD-opnames en is hij regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie. Rob Nederlof is docent aan het Factorium Tilburg, Podiumkunsten en is organist van de Heuvelse kerk en Petrus en Paulus kerk te Tilburg en van de Sint Jan in Goirle.

Instrumentalisten

Harry van Wijk

Harry van Wijk is een gepassioneerd en veelzijdig musicus. Hij is actief als concertorganist in binnen- en buitenland. Ook is hij koordirigent van het koor ‘Toonkunst Plus Amersfoort’ en cantororganist van kerkelijke gemeente ‘De Kandelaar’ in Amersfoort.

Passie voor muziek, kwaliteit in de uitvoering en een creatieve programmakeuze zijn kenmerkend voor Harry. Hij zoekt graag de grenzen op van de mogelijkheden van het orgel als instrument. Zo speelt hij regelmatig transcripties van orkestwerken. Hij is ook niet bang om verrassende muzikale combinaties te maken en zoekt graag naar verbindingen met andere kunstvormen.
 
Opleiding:
Harry studeerde voor het Staatsexamen B voor orgel bij Kees van Houten. Het Fase II diploma voor orgel behaalde hij in 2002 aan het conservatorium in Groningen bij Theo Jellema, Wolfgang Zerer en Joris Verdin. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in Franse en Duitse muziek van 1850 – 1950. Verder behaalde hij zijn praktijkdiploma Kerkmuziek en praktijkdiploma Koordirectie.

Activiteiten
Harry is naast repetitor bij Soli  ook concertorganist, cantororganist in De Kandelaar in Amersfoort en dirigent van het koor Toonkunst Plus Amersfoort. Zie voor meer informatie zijn website www.harryvanwijk.nl.

(bron: www.harryvanwijk.nl)