home_sticky

Ontroering op 24 oktober in de Westerkerk

Na ruim anderhalf jaar mocht Het Amsterdams Gemengd Koor weer voor het eerst een concert geven. Het was een bijzondere ervaring.
Koorlid Marianne Popma heeft alle indrukken in onderstaande impressie vormgegeven.

home_sticky

We zijn er weer!

© Marlou van den Berge

Wat een geweldige ervaring: na anderhalf jaar zijn we weer met het hele koor aan de repetities begonnen. En dat op zaterdag 25 september in het Akoesticum: de dag dat de corona maatregelen werden versoepeld. Het was een feestdag voor Het Amsterdams Gemengd Koor want juist op deze dag stond een studiedag gepland. Een dag waarop we hard aan het werk zijn gegaan als voorbereiding op ons eerste concert sinds het gedenkwaardige Johannes concert in maart 2020. We zijn weer helemaal terug!

En natuurlijk wordt er verder gewerkt aan de documentaire ‘Het Dinsdagavondgevoel’. Marlou van den Berge was met haar crew aanwezig en legde ook deze stap naar het volledig terugkeren van Het AGK vast.

© Marlou van den Berge

Noteer de datum : 24 oktober: Matinee met het AGK. Het wordt een prachtig concert met werken waar we online mee zijn gestart en waar we nu live de puntjes voor op de i zetten.

met onder andere de volgende werken:
A. Bruckner: Locus Iste
J. Brahms: Schicksalslied
L. von Beethoven: Opferlied
en delen uit
G. Fauré: Requiem
F. Mendelssohn: Psalm 42

home_sticky

‘Het Dinsdagavond-gevoel’

Na maanden online te hebben gerepeteerd was het heel bijzonder weer met alle stemgroepen bijeen te zijn in onze repetitieruimte de Ark. Met inachtneming van alle coronamaatregelen konden we genieten van het meerstemmig samen zingen en zo, nog juist voor de zomervakantie, het ‘dinsdagavondgevoel’ weer helemaal te ervaren.

lees meer
home_sticky

Gouden Boek

Een mooie traditie: koorlid Anneke Lang zorgt al jaren voor een prachtige visuele herinnering aan een concert. Van ons laatste concert ontbrak deze nog. Voor ons dus ook mooie verrassing. Al ligt de passietijd alweer even achter ons, graag delen we deze tekening. Deze herinnert aan een concert dat we als ‘mooi’ hebben beleefd, maar dat vreselijk heftige, verdrietige gevolgen zou hebben en dat als meest beladen concert het AGK-geschiedenisboek in gaat.