Geen categorie

Weihnachtsoratorium is geannuleerd

Ons concert op 21 december is geannuleerd!
Het hing al als een donkere wolk boven ons hoofd: een nieuwe lockdown is een feit. Het is heel erg teleurstellend, maar wij zijn genoodzaakt om ons komende concert af te zeggen. Het Weihnachts gaat dus niet door. Had u al kaartjes betaald? Dan krijgt u uw geld terug.

Heel graag zien we u terug bij de uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach op 20 maart 2022 in het Concertgebouw.

Blijf gezond!

Geen categorie

Jubileum 90 jaar – Koorreis

Van 25 tot en met 28 mei 2018 vierde het AGK het 90-jarig jubileum met een koorreis naar Duitsland. Als Amsterdams koor namen wij de Westertoren op onze flyer met ons mee. We gaven drie concerten en deden dat niet op de minste plekken. Zo zongen wij in de Dom van Keulen, de Thomaskirche in Erfurt en de Herderkirche in Weimar. Mozart voerde in ons (wisselend) programma de boventoon met de Krönungsmesse en het Te Deum. Ook bracht het koor een bezoek aan de Bachkirche in Arnstadt waar J.S. Bach van 1703 tot 1707 organist en cantor was.
Geen categorie

Uitvoering Matthäus Passion (28-03-2018)

Met trots en dankbaarheid blikken wij terug op afgelopen woensdag, weer staande in de Grote Zaal van dat fantastische Concertgebouw met weer een groot publiek voor onze neuzen! Het was een genot om samen te werken met Het Promenade Orkest, Rob Nederlof (kistorgel), Jaap Zwart (orgel) en met solisten Falco van Loon (Evangelist), Siran Vural (Christus; een goede vervanger voor de oorspronkelijk geprogrammeerde maar helaas ziek geworden solist Frank Dolphin Wong), Lauren Armishaw (sopraan), Dave ten Kate (altus) , Seil Kim (tenor), Pieter Hendriks (bas). Krachtig, ontroerend, overtuigend, verstillend en met veel gevoel hebben zij hun rollen vertolkt.
Bij het horen van de jonge, zuivere stemmen van het kinderkoor (koor van the Academy of Vocal Arts) werd mogelijk iedereen even ‘opgetild’.

Foto’s: Henk Blankevoort