Bach home_sticky nieuws

Concert Weihnachtsoratorium

Aankondiging CONCERT van HET AMSTERDAMS GEMENGD KOOR, op zondag 24 december 2023 om 14 uur in Muziekgebouw aan ’t IJ.

Beste belangstellende,

Het Amsterdams Gemengd Koor voert binnenkort Bach’s Weihnachtsoratorium uit.

Wat is er fijner en feestelijker dan de kerstdagen te beginnen met het prachtige en jubelende Weihnachtsoratorium? In dit meesterwerk verklankte de diepgelovige Bach de gebeurtenissen rondom Kerst en Nieuwjaar. Je gaat genieten van het ene muzikale hoogtepunt na het andere.

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes cantates voor Eerste, Tweede en Derde Kerstdag, Nieuwjaar, de zondag na Nieuwjaar en Driekoningen (Epifanie). Bach heeft het werk niet gecomponeerd met de bedoeling het als één geheel uit te voeren. Het is daarvoor te lang.

Het Amsterdams Gemengd Koor brengt de eerste vier cantates en enkele korte delen uit cantate 5 en 6. Het evangelieverhaal volgens Lucas en Matthäus wordt als recitatief door de evangelist (tenor) voorgedragen. De recitatieven worden afgewisseld met prachtige en ontroerende koralen, aria’s en koordelen.

Bach heeft verscheidene delen aan vroegere composities ontleend, aan wereldlijke cantates en aan werk dat hij eerder schreef ter gelegenheid van een koninklijk bezoek aan Leipzig. Al is veel van deze muziek oorspronkelijk dus niet voor gebruik in de eredienst geschreven, toch wordt de vreugdevolle stemming van de kersttijd er ten volle in tot uitdrukking gebracht.

Kortom, een concert dat uw bezoek beslist waard zal zijn.

Datum: 24 december 2023
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam
Tijd: 14.00 – ca 17.00 uur

M.m.v.:
Het Promenade Orkest
Dirigent Paul Valk
Sopraan Ingrid Nugteren
Alt mezzo Carina Vinke
Tenor Falco van Loon
Bas Bert van de Wetering
Klavecimbel en kistorgel Rob Nederlof

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Het AGK. https://www.het-agk.nl/kaartverkoop/ U bent daarmee verzekerd van eerste rang plaatsen. Ook via Het Muziekgebouw aan ’t IJ zijn kaarten te verkrijgen Weihnachtsoratorium — Het Amsterdams Gemengd Koor + Paul Valk | Muziekgebouw