Kennismaken met ...

Kennismaken met bestuurslid Nelly Stins

Een leven vol zang, dans, liefde en plezier dat begon in Heerlen, Zuid-Limburg, als 7e en laatste kind van een fijn gezin. Mijn vader zong, mijn ouders dansten graag, dol op het kijken van operettes met een drankje en een knabbeltje en wij kinderen deden met alles mee. Ik werd soulkikker, eindeloos dansend, werd lid van het progressieve jongerenkoor in de kapel van de paters Franciscanen met gospel, Huub Oosterhuis en vele anderen. Kreeg een ruim netwerk van hele lieve vrienden.

Vrijheid en respect waren overal voelbaar. Na Heerlen kwamen Den Haag en Leiden, waar ik ging samenwonen met Michel (voormalig leadzanger van een band, o.a. Led Zeppelin, Stairway to Heaven) die al sinds mijn 15e mijn vriendje is. Jazzballet werd de nieuwe hobby, zingen deden we thuis en bij vrienden. In Maastricht bleef ballet en kwamen er yoga, een vriendenkoor en de diepe trom in een Zaate Hermenie bij. Heel bijzonder toen daar onze zoon Boudewijn werd geboren en even zo fijn, 2 jaar later terug in Heerlen, toen onze dochter Elyne erbij kwam. B werd breakdancer en DJ, E houdt van zingen en dansen.

Na Heerlen kwam New York City, oh grote verrassing. Mede door mijn lidmaatschap van The New York City Community Chorus at Holy Apostles een heel speciale tijd. Lost in the Stars van Kurt Weill en het snoepige kerkje met Nederlands orgel palmden me op slag in. Na 5 jaar naar Amsterdam en in 2015 lid van Het AGK. Ik zocht op ‘Concertgebouw’ en dacht aan wereldmuziek. Mijn vader, vanuit zijn urn, vond het blijkbaar tijd dat ik me eens in een ander genre onderdompelde. En zo geschiedde en zo gebeurt het nog steeds. Ik ben erg blij met dit koor. Ieder nieuw stuk een grote uitdaging voor mijn oude hoofd.

Ik heb tot mijn pensioen ook met veel plezier gewerkt. De allerleukste tijd als Spelbegeleidster van kindjes tot 5 jaar; ze te zien opbloeien van angstig naar blij en vol energie om samen te spelen. Naast alle goeds waren er ook mindere dingen. Daarvan ben ik gegroeid in dankbaarheid, spiritualiteit en onafhankelijkheid. Een leven in balans dankzij muziek en steeds bijleren door alle lieve mensen die ik mag ontmoeten. Waarom bestuur? Iemand moet het doen. Andere vragen welkom. De allerhartelijkste groeten aan en een fijn jaar voor iedereen! En dank Elly voor dit leuke initiatief.

Nelly (alt)