leden nieuws

Koorreis België

Verslag: AGK En route door België

Wat hebben we weer een mooie koorreis gehad. Met concerten in prachtige gebouwen, bijzondere historische plekken gezien en heerlijk gezongen op de Leie in Gent. Het was divers. Zingen in Brussel, in de belangrijkste kathedraal van België. Kunnen we toch maar mooi weer aan ons lijstje toevoegen!

En dan de zaterdag. De dag die misschien wel de meeste indruk heeft gemaakt met het bezoek aan het museum In Flanders Fields, de rondrit met de gids langs de diverse militaire begraafplaatsen en ter afsluiting het zingen en de kranslegging in de Menenpoort. Tijdens het concert in de, na WO 1, herbouwde St. Maartenskathedraal hebben we het prachtige ‘In Flanders Field’ gezongen. Maar misschien was het  ‘so schreit meine Seele, Gott, zu Dir, wel net zo toepasselijk, denkende aan al die mannen in de loopgraven. Alles bij elkaar vond ik het in ieder geval een hele bijzondere en ontroerende dag.

Daarna de zondag in Gent. Het zingen in de prachtige oude St. Jacobskerk, met het antieke orgeltje waar Paul, als voorbereiding op de terugtocht, alvast even over Amsterdam speelde. En dan nog de boottocht en het gezellige afsluitende diner. Wat hebben we veel gedaan en gezien. Gelukkig had het hotel heerlijke en grote bedden, dus we konden goed uitrusten! En wat hadden we mooi weer! De voorspellingen waren niet al te best, maar het AGK lijkt wel patent op mooi weer te hebben.

Martin, Paul en ik hebben met veel plezier, samen met Orpheus, deze reis voorbereid en wij zijn blij

dat alles goed is verlopen. Behalve dan voor arme Renate, die eerder naar huis moest worden gebracht, maar gelukkig kan ze al weer meezingen. Ik denk dat ik wel voor ons allemaal spreek als ik zeg dat dit weer een mooie reis was, waarbij de onderlinge contacten stevig zijn aangehaald en waar we met veel plezier op terug kijken.

Ina Kasper, 28-10-22

Onderaan vind je alle informatie over de koorreis!

Het programma van de koorreis (30 september – 2 oktober 2022) vind je hieronder in PDF.

Info over het muziekprogramma dat we gaan zingen tijdens onze koorreis naar België.
Dit is het programma wat we gaan zingen op de verschillende locaties.(onder voorbehoud)

Brahms – Schicksalslied
Mendelssohn – Wie der Hirsch (deel 1 tm 4) 
Rossini – Petite Messe Solennelle: Kyrie 
Orff – Carmina Burana (begin) 
Mozart – Ave Verum en Requiem (begin) 
Bach – Jesu bleibet meine Freude 
Händel – Hallelujah 
Fauré – Madrigal en Tantum Ergo 
In Flanders Fields 
Brückner – Locus iste 

Er is besloten om voor iedereen een zwarte map aan te schaffen, ook voor de koorleden die niet meegaan, waarin alle muziek verzameld wordt. Staat gelijk netjes tijdens de optredens. De download lijst is nog niet compleet, maar daar wordt aan gewerkt.
Bij vragen kun je altijd terecht bij Martin van den Berg of Paul Buis.

Partituren

De bibliothecaris van het koor koopt de benodigde partituren vooraf in. Daardoor krijgen we koorkorting, die aan de leden wordt doorberekend. Bijkomend voordeel is dat we ook allemaal uit dezelfde editie zingen, wat de repetities vergemakkelijkt.
Je bent uiteraard niet verplicht om een partituur via het koor te kopen. Betalen doe je met je pinpas aan de bestuurstafel in de pauze.

Voor de koorreis naar België komen hier alle partituren te staan die je niet hoeft te kopen.

Onze bas Jeroen Veenstra heeft voor de koorreis naar België een open playlist op Spotify aangemaakt. Je kunt onderstaande link aanklikken om de geselecteerde nummers te beluisteren. Als je geen Spotify account hebt is er reclame tussendoor.


https://open.spotify.com/playlist/0GuB5PJKQ1TKK52fGzZaHc?si=wUNrRRcpSfGDzi5lE0zH2Q&utm_source=whatsapp