leden nieuws

Koorreis naar België

We gaan weer op reis! Zoals jullie al hebben vernomen, gaat de reis dit keer naar onze zuiderburen. De reiscommissie, bestaande uit Martin van den Berg, Paul Buis en mijzelf, heeft samen met de reisorganisatie Orpheus een mooie reis uitgedacht, waarin we veel gaan zingen maar ook informatieve en gezellige uitstapjes gaan maken.

We gaan dit keer drie dagen op stap. Dit komt door een aantal redenen. In de eerste plaats is het na Covid-19 voor ons allemaal weer wennen om met een grote groep op stap te gaan, dus is drie dagen misschien wel genoeg. En verder zijn we niet veel reistijd kwijt omdat België gewoon dichtbij ligt. En een derde, belangrijke reden, zijn de financiën. België is een duur land en om de kosten niet al te hoog te laten worden, is dit ook een niet onbelangrijk punt. Waarom dan wel naar België? Gewoon omdat het een land is met veel historie, prachtige steden en mooie kerken om in te zingen.

Ik hoop dan ook dat jullie enthousiast worden en dat we weer met veel mensen op reis gaan. Zoals alle vorige keren mag uiteraard een partner mee tegen dezelfde prijs. Vanaf volgende week kun je je inschrijven. Deze keer het liefst digitaal, zodat we geen clusters van mensen bij de inschrijftafel krijgen. Jullie krijgen daarvoor een aparte mail.

Tegemoetkoming

Nog even een reminder: wordt het jou als koorlid te kostbaar, schroom niet om eens te praten met de mensen van het Sociaal Fonds. Zij beheren de gelden die wij als koor hebben gespaard en die beschikbaar zijn voor diegene die wel graag mee willen, maar voor wie de kosten te hoog zijn. De leden zijn: Manja Blad, Dick Feleüs en Ina de Lange. Zij maken zelfstandig de besluiten en informeren het bestuur hier niet over. Het Sociaal Fonds is destijds opgericht, zodat iedereen mee kan doen aan de activiteiten van het koor en niemand om financiële redenen buiten de boot valt.

Bij de voorbereiding van de reis hebben wij al heel veel plezier gehad. Ik hoop dat jullie ook veel zin in de reis krijgen als je het bijgaande programma leest. En dat we weer een fantastische koorreis met z’n allen gaan beleven!

Ina Kasper, namens de koorreiscommissie

Programma koorreis naar België