Dirigent leden nieuws

Bericht van Paul

Hallo allemaal,

Allereerst een heel gelukkig en muzikaal 2020…!!!

En wat hebben we een prachtig Weihnachtsoratorium neergezet met elkaar. Een feest..!

Nu met volle kracht vooruit naar de Johannespassion. Wat een voorrecht om al die beroemde werken allemaal uit te voeren. Dat vind IK. En hopelijk JULLIE ook…!

Hierbij even wat informatie over de Johannes: het is een pittig werk met veel virtuose koren. Ook enkele koralen en een groot openingskoor. Voordeel is dat enkele delen er twéé keer in staan (Bach heeft op sommige teksten dezelfde muziek gezet). In de bijlage een overzicht hiervan én nog wat verder achtergrondinformatie.

De eerste repetitie is op 7 januari. We gaan elkaar het beste wensen, maar ook zéker flink beginnen met repeteren. Ik stel voor dat jullie alvast oefenen op deel 1 (Herr unser Herrscher) en deel 39/67 (Ruht wohl). Er zijn verschillende uitgaves en dus verschillende nummeringen.

Let op: zaterdag 8 februari hebben we repetitiedag. De opkomst op de rep-dag in december viel wat tegen…. Ik hoop op iets beter en réken op u aangaande de opkomst straks in februari…(!).

Op zaterdag 7 maart is de generale en op zondagavond 8 maart is al weer het concert…! Het is dit keer een best vroege passie. Helaas lukte het niet ‘m een paar weekjes later te plaatsen. Dus we moeten er ook eerder klaar voor zijn.

Alle goeds, fijne dagen zo rond deze jaarwisseling en succes en plezier met toasten, oliebollen, vuurwerk en natuurlijk het zingen van koralen en colloraturen..!!!

😉 Paul