Solisten

Seil Kim

De Zuid-Koreaanse tenor Seil Kim behaalde zijn diploma aan het Conservatorium die Santa Cecilia in Rome en vervolgens een concertdiploma aan het Conservatoire de Musique van Geneve. In 2008 ontving Seil Kim een diploma Uitvoerend Musicus aan de Zürcher Hochschule der Künste. Zijn leraenwaren onder andere Nicolai Gedda, Franco Corelli, Thomas Quasthoff en Eric Tappy.
Seil Kim won diverse prijzen. Zo was hij winnaar van het Internationaal Schubert Concours in Osaka, hij won de tweede prijs bij het Maria Callas Concours in Athene, de derde prijs bij de competitie bij Thomas Quasthoff voor “Das Lied” in Berlijn. Verder won hij tweemaal de Zwitserse Migros Prize en de prijs voor de beste zanger bij het Festival in Verbier in Zwitserland. In 2010 ontving hij de prijs van de Vrienden van het Lied bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

Seil Kim heeft een enorm repertoire opgebouwd, zowel op gebied van opera, als concert en oratorium.
Maar daarnaast ook als vertolker van het lied. Van barok tot hedendaags.
In de opera ontving hij lovende kritieken in de rol van Orphee in La descente d’Orphee aus enfers door Marc-Antoine Charpentier, als Ernestor in Don Pasquale van Donizetti en in het oratorium als Evangelist in de Matthäus Passion van J.S. Bach.

Seil Kim was te beluisteren in vele bekende theaters en concertzalen, zoals o.a. het Concertgebouw in Amsterdam, Festspielhaus Baden-Baden, Wiener Musikverein, Staatsopera Berlijn, Tonhalle Zürich, Händel Festival Luzern, en Seoul Arts Center.