Instrumentalisten

Thomas Piet

Thomas Jo Piet (1987) studeerde hoofdvak trompet bij Theo Wolters (Koninklijk Concertgebouworkest) aan het conservatorium van Amsterdam. In 2007 heeft Thomas een 2e plaats behaald bij “The International Brass Competition” in Timisoara, Roemenië. Vanaf 2003 soleerde hij regelmatig met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, februari jongstleden bracht Thomas met dit orkest het voor hem gecomponeerde trompetconcert van Rob Goorhuis in première. Vanaf 2007 is Thomas flink actief in de orkestbakken van de grote Theaters in binnen en buitenland met Musicalproducties van voornamelijk Stage Entertainment van Joop van den Ende. Sinds enkele jaren is Thomas de vaste solo trompettist bij Het Promenade Orkest, een orkest dat veel koorbegeleidingen doet. Hij remplaceert regelmatig bij o.a. Het Orkest van het Oosten, Holland Symfonia, Het Noord Nederlands Orkest en De Marinierskapel der Koninklijke Marine. Tevens vervulde hij de 1e trompetplek bij het Nationaal Jeugd Orkest in de zomer van 2007. Als docent is Thomas actief bij Muziekvereniging Olympia – Con Brio Monnickendam en Muziekvereniging De Eendracht, Den Ilp.

Enkele grote Musicalproducties waar Thomas aan heeft meegewerkt zijn:
Evita 2007 – 2009, Dirty Dancing 2008 – 2009, Les Misérables 2008 – 2009, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat 2008 – 2010, Mary Poppins 2010 – 2011, De Soldaat van Oranje 2010 – Heden, Miss Saigon 2011 – Heden

Binnenkort werkt Thomas mee aan de voorstelling: “Circus Boemtata” van Stichting CliniClowns Nederland.