Solisten

Rudmer de Vries

Rudmer begon zijn carrière niet als zanger maar als hoornist. Hij was 10 jaar toen hij zijn eerste muziekles op dit instrument kreeg. In 2008 werd hij toegelaten op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daar studeerde hij zang bij Jan van Zelm en Hoorn bij Frank Brouns. Tevens volgde hij lessen koordirectie bij Louis Buskens.

Vervolgens studeerde Rudmer zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Lenie van den Heuvel en Frans Fiselier, waar hij in 2013 cum laude afstudeerde. Rudmer wordt gecoacht door zijn vaste docenten Frans Fiselier en Albert Bonnema. Ook volgde hij regelmatig masterclasses en coaching bij Meinard Kraak, Miranda van Kralingen en Geert Smits.

Rudmer is regelmatig als solist te horen in verscheidende cantates en oratoria waaronder Bach’s Weihnachtsoratorium, Bach’s Matthäus Passion, Messiah van Händel, Die Jahreszeiten van Haydn en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Zijn repertoire bevat vroege componisten zoals Claudio Monteverdi, onbekende/vergeten componisten zoals Emil Sjögren en hedendaagse werken van o.a. Bernard van Beurden.

Met pianiste Rixt van der Kooij trad hij voor het voetlicht in de serie Jong Vocaal 2013 en Vocale drieluik 2014, waar onbekende Zweedse en Franse componisten centraal stonden.
Verder treed hij regelmatig op met de pianist Frans-Douwe Slot en gitarist Martin van Hees in verschillende recitals met liederen/aria’s van o.a. Debussy, Donizetti, Huygens, Fauré, Mozart, Schumann, Tosti.

In maart 2012 heeft Rudmer meegewerkt aan een productie van Opera Zuid, Die Zauberflöte, onder leiding van Per-Otto Johansson. De regie was in handen van Bruno Berger-Gorski.
Op 23 Juni 2012 (tijdens het duo-concert van Vocaal Ensemble Cantatrix en the King’s Singers) ging het door hem gecomponeerde stuk da Pacem, Myn Tinzen (voor tenor en koor) in première. In 2013 is dit werk uitgebracht op de CD “Hear my Prayer” door Vocaal Ensemble Cantatrix en Rudmer als solist. Het stuk is te beluisteren via deze site.

(bron: http://rudmerdevries.com/)