Solisten

Ronald Dijkstra

Ronald Dijkstra studeerde aanvankelijk kerkmuziek in Utrecht en kreeg daar onderricht in de vakken piano, orgel, zang en koordirectie. Na een aantal jaren bij Rom Kalma gestudeerd te hebben vervolgde hij zijn zangopleiding bij Jos Burcksen bij wie hij ook afstudeerde. Verder werd hij een aantal jaren gecoached door Henk Smit. Op dit moment volgt hij lessen bij John Bröcheler en James McCray.

Naast zijn zangstudie heeft hij ook koordirectielessen gehad van Reinier Wakelkamp en Daniel Reuss en pianolessen van Matheus Smits.

Als zanger is hij te horen geweest in vele oratorium- en passieconcerten. Zijn repertoire omvat o.a. werken van J.S. Bach (cantates, de passionen, het Weihnachtsoratorium), Händel (o.a. Messiah), Haydn (Schöpfung en Jahreszeiten), Puccini (Messa di gloria), Rossini (petit messe solennelle), de Requiems van Mozart, Fauré, Duruflé en Brahms.

Ook heeft hij gezongen in een aantal operaproducties. Zo was hij o.a. te horen als Escamillo in Bizet’s Carmen, in Rossini’s Barbier van Sevilla en in de opera Ibn Sina, gecomponeerd door jazzmusicus Michiel Borstlap in opdracht van de emir van Qatar en daar voor het eerst uitgevoerd.

Regelmatig is hij ook te horen als liederenzanger.

Verder is hij werkzaam als zangdocent in Den Haag en Amsterdam en is hij als dirigent verbonden aan een aantal koren, waarmee hij werken uitvoert van o.a. Desprez, Lassus, Byrd, Purcell, Britten, Poulenc, Ton de Leeuw en Schnittke.