Solisten

Rob Meijers

De Nederlandse countertenor Rob Meijers begon als jongenssopraan in het Jeugdkoor Cantarella o.l.v. H.Spronken. Hij is aanvankelijk als bariton begonnen bij Frans Kokkelmans en sloot zijn studie succesvol af met het Bachelor-diploma voor docerend en uitvoerend musicus aan het conservatorium te Maastricht (2001). In de voortgezette opleiding Solozang/Opera studeerde hij verder bij Mya Besselink. Onder haar leiding specialiseerde hij zich als countertenor. 

Rob is regelmatig te horen in de belangrijkste oratoria van componisten als Pergolesi, Bach, Händel en andere grootmeesters uit de Barokperiode. Daarnaast geeft hij door het hele land liedrecitals met de luitist Avital Reshef. Naast de Oude Muziek heeft hij een grote passie ontwikkeld voor de hedendaagse, experimentele compositie. Reeds verschillende componisten, waaronder Willem Dragstra en Arno Dieteren, componeren werken speciaal voor zijn stem.

Rob volgde masterclasses bij o.a. Andreas Scholl, Jos van Veldhoven en Ton Koopman. Verder nam hij deel aan de “summerschool” van de Britten Pears Acadamy te Engeland. Hij slaagde met onderscheiding voor de Masters Solozang en werd door een gerenommeerde jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005 ( Rotary Maastricht). In hetzelfde jaar sloot hij zijn studie opera cum laude af met de rol van Emone in Traetta’s opera Antigona met het Limburgs Symfonie Orkest. 

Sinds enige tijd vormt hij samen met sopranist Marcel Arpots en pianiste Sielke Smeets het ensemble “Castradivi”. In deze samenstelling waren ze te gast in het populaire tv-programma “De Wereld draait door!” 

Rob werkte samen met dirigenten als Masaaki Suzuki, Ed Spanjaard, Jan Stulen, Enrico Delamboye en Roberto Benzi. Hij was halve-finalist van concoursen in Barcelona en Chimay. In april 2006 vertolkte Rob de rol van Halimacus in de opera Croesus van R.Keiser (Hessisches Staatstheater Wiesbaden.). In 2008 behoorde hij op het Internationaal Vocalisten Concours ( IVC ) te ’s-Hertogenbosch tot de laureaten van de wedstrijd. 

In december 2009 maakte hij met veel succes zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam in het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. 

Rob Meijers verleende o.l.v. Johannes Leertouwer zijn solistische medewerking aan de bijzondere cd-opname van het Stabat Mater van Pergolesi op teksten van W.Wilmink. 

Rob wordt gecoacht door de bekende countertenor Michael Chance.

http://robmeijerscountertenor.com/