Solisten

Matthijs Mesdag

Matthijs Mesdag is een veelzijdige zanger met een oratorium- en opera carrière die hem bracht naar Duitsland, België, Frankrijk, Finland, Engeland en Japan.

Na te zijn afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig, vervolgde Matthijs Mesdag zijn opleiding aan de ‘Britten Pears School for advanced musical studies’ in Aldeburgh, GB, bij Diane Forlano, Sarah Walker en Anthony Rolfe Johnson.
Daarna werd hij gecoacht door  David Pittman Jennings te Parijs.

In het oratoriumvak heeft hij inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend. Hij zong reeds alle grote Bach-werken en vele Cantates, maar ook werken als de “Elias“ en Paulus” van Mendelssohn, “A child of our time” van Tippet of de “Polni Mse” van Martinu.

Tot de operarollen die hij uitvoerde behoren diverse wereld- of Nederlandse premieres zoals: Hans in EEN JOB VAN ONZE TIJD van Wim de Ruiter, Avvocato in UN RE IN ASCOLTO van Luciano Berio, Zoroastre in SEMIRAMIS van André Cardinal Destouches en Oskar Leeflang in DIE FAHRRADSTANDOPER van Gustavo Trujillo. Ook zong hij de rol van  Parmenione in L’OCCASIONE FA IL LADRO van Rossini
Hij maakte deel uit van operaensembles  in Tan Dun’s opera TEA  in Tokyo en bij de De Nederlandse Opera, DIE SOLDATEN van Bernd Aloïs Zimmerman en RAAFF van Robin de Raaff, beide eveneens bij De Nederlandse Opera

Met het ensemble ‘Music for a while’ in Engeland o.l.v. Margaret Faultless, vertolkte hij in Wiltshire (GB) de rol van Aeneas in DIDO AND AENEAS van Purcell. Ook trad hij op met ‘Il teatro musicale Amsterdam’ o.l.v. Frédérique Chauvet en ‘Ensemble 88’ o.l.v. René Gullikers.

Sinds de oprichting in 1992 maakt hij als ensemblezanger en solist deel uit van het ‘Amsterdam Baroque choir’ o.l.v. Ton Koopman. Met dit ensemble is hij op CD te beluisteren als bassolist in Mozart’s ‘Krönungsmesse’ en  ‘Vesperae Solennes de Confessore’.

Sinds 1994 verzorgt hij liederenrecitals voor de vereniging ‘Vrienden van het Lied’ in samenwerking met de pianist Vaughan Schlepp.

(bron: http://www.matthijsmesdag.nl/Welkom.html)