Solisten

Martina Prins

De Nederlandse sopraan Martina Prins studeerde aan de Nieuwe Opera Academie in Den Haag en won in 2003 een beurs van de Bayreuther Festspiele en een beurs voor buitenlandse studie. Haar eerste rol vertolkte Martina Prins tijdens haar studie in 2001. Zo speelde ze Donna Anna in Mozarts Don Giovanni in Den Haag. Deze uitvoering legde de basis voor haar verdere carrière.

Vast onderdeel van Martina’s repertoire is het werk van Richard Wagner en zong zodoende bij verschillende operahuizen in opera’s van deze componist. Zo zong ze ondermeer bij De Nationale Opera in hun productie van Der Ring des Nibelungen.

Recent vertolkte Martina Prins de rol van Ortlinde in de Walküre-productie van De Nationale Opera onder Hartmut Haenchen en Isolde op de Tiroler Festspiele. Verder zowel Mutter als Knusperhexe in een nieuwe productie van Humperdincks Hänsel und Gretel in Rosenheim bij München, onder regie van Philipp Harnoncourt. Zij zong tijdens een tournee door Duitsland en Nederland van Rheingold op de Rijn de rol van Freia. En verder zong zij in Nederland de rol van Judith van Bartóks Hertog Blauwbaards burcht met het Noord Nederlands Orkest o.a. in De Doelen Rotterdam en met dirigent Ken-Ichiro Kobayashi met Mahler 3 en Hans Kox’ Anne Frank Cantate met het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw.

In 2016 zong zij o.a. Verdi en Wagner met het Brandenburgische Staatsorchester Frankfurt en in de productie Dr. Miracle’s Last Illusion bij Opera2Day die in het najaar 2016 en voorjaar 2017 langs alle grote theaters trok.