Solisten

Margareth Beunders

Margareth Beunders, contralto, studeerde solozang bij Annette de la Bije, Nelly van der Spek en Henk Smit. Zij specialiseerde zich in de historische uitvoeringspraktijk bij de legendarische countertenor Alfred Deller en bij dirigent Phlippe Herreweghe (Collegium Vocale Gent). Aanvullende studies volgden bij Aafje Heynis. Vervolgens trad zij op in binnen- en buitenland met grote orkesten en werkte zij met veel dirigenten van naam, zoals Richard Hickox, Anton Kersjes, Kenneth Montgomery, Andrew Previn, Ed Spanjaard, Hans Vonk, Edo de Waart en vele anderen. In juni 2003 zong zij in Breda de Nederlandse première van ‘Feel the spirit’ onder leiding van de componist John Rutter.
Naast haar grote oratoriumrepertoire beschikt Margareth Beunders over een uitgelezen liedrepertoire waarin de namen van alle grote componisten vertegen-woordigd zijn. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam gaf zij meerdere keren een liedrecital. Zij was regelmatig te horen tijdens radio-optredens. In 2007 gaf zij voor de generale staven van de Nederlandse en de Duitse defensie een zeer succesvolle ‘romantischer Liederabend’ in kasteel De Wittenburg te Wassenaar.
In het voorjaar van 2012 bracht Margareth – in het kader van het Centenary Year van Kathleen Ferrier – een Tribute aan deze geliefde Britse contralto in de vorm van enkele liedrecitals, een productie van impresariaat Kox Vocaal, in nauwe samenwerking met “The Kathleen Ferrier Society” in de United Kingdom.

(bron: Kox Vocaal)