Solisten

Maaike Poorthuis

Maaike Poorthuis (Mezzosopraan) studeerde aan de conservatoria in Enschede en Leeds (Engeland). Op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde zij met onderscheiding af voor de Tweede Fase Solozang, en behaalde zij het certificaat van de Nieuwe Opera Academie.
Momenteel wordt zij gecoached door Margreet Honig.
Ze volgde masterclasses bij o.a. Elly Ameling, Roberta Alexander, Cora Canne Meijer, Graham Clark, Marc Tucker, Nancy Argenta en Nelly Miricioù. Met pianiste Annemieke Spoelstra werd zij in november 2001 finaliste van het Concours International de Chant de Nadia et Lili Boulanger, Parijs.

Ze zong solistisch met diverse orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Brabants Orkest, het Gelders Orkest, Florilegium Musicum, Musica ad Rhenum, The Northern Consort en de Symfonieorkesten van de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, en werkte daarbij met dirigenten als Arjan Tien, Ivan Anguelov, Rudolph Werthen, Jed Wentz, Jaap van Zweden en Paul McCreesh. Met het Tilburgs Begeleidingsorkest o.l.v. Pieter Kocks zong zij “Les Nuits d’été” van H. Berlioz.