Solisten

Livio Gabrielli

De Italiaanse tenor Livio Gabrielli wordt tijdens een interpretatiecursus onder leiding van Graziella Sciutti in Genève ontdekt en dankzij een beurs kan hij vervolgens studeren bij o.a. Aldo Baldin aan de Musikhochschule van Karlsruhe. Hij voltooide zijn studie bij Jane Mengedoht aan het Conservatorium van Zürich, waar hij tevens afstudeerde voor het opera- en concertdiploma in 1995. In 1992 bereikte hij de halve finale van het internationale zangconcours “ Francisco Viñas “ in Barcelona. Tijdens zijn studie zong hij de hoofdrol in “Der Graf von Luxemburg” van Lehár, en maakte hij als Tamino een tournee van 100 voorstellingen in Mozart’s “Zauberflöte”.

De afgelopen jaren zong hij diverse hoofdrollen in o.a. “Viva la mamma” van Donizetti (Zürich), “La belle Hélène“ van Offenbach (Basel) en weer “Die Zauberflöte” van Mozart.

En zo volgden nog meerdere partijen in het operarepertoire.

Ook als oratoriumzanger is hij een veelgevraagd solist. Tot zijn repertoire behoren de belangrijkste werken van Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn, Rossini, Puccini, Verdi, Berlioz, Gounod, Martin, Honegger, Orff. Onlangs zong hij tijdens een tournee op het “Festival de Nantes” in Frankrijk o.l.v. Michel Corboz de “Petite Messe solennelle“ van Rossini en de Mis in Es groot van Schubert, die hij daarna ook in Bilbao ten gehore bracht. Daarna zong hij in Genève (Victoria-Hall) het Requiem van Verdi.

Sinds kort treedt hij vaak op met het Orkest der Lage Landen o.l.v. Walter Proost .

Geboren en opgegroeid in een tweetalige en culturele omgeving, profileert hij zich sinds enige jaren steeds meer in het romantische Franse en Italiaanse lyrische repertoire, met een speciale affiniteit voor het werk van Puccini.

Livio Gabrielli geniet het grote voorrecht door Gemma Visser en Nicolai Gedda begeleid te worden.