Solisten

Lauren Armishaw

De sopraan Lauren Armishaw combineerde haar wetenschappelijke studie wiskunde met de studie zang en compositie aan de Victoria-universiteit in Wellington, in haar geboorteland Nieuw Zeeland.
In 2002 verhuisde ze naar Nederland, waar ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams, Jill Feldman en Michael Chance en Diane Forlano. In 2007 behaalde zij, cum laude, haar Masters in de oude muziek. Ze specialiseerde zich met name in Italiaanse muziek uit de zeventiende eeuw. Momenteel wordt zij gecoacht door Peter Harrison.

Als oratoriumsoliste zong Lauren werken van Monteverdi, Bach, Mozart en Haydn met dirigenten als Rinaldo Alessandrini, Jos van Veldhoven, Jos Vermunt, Giuseppe Cristaudo (Sicilië) en Toralf Hildebrandt (Germany). Als specialist in vroege opera’s trad zij onder andere op als Laodice in Siroe van Händel, als Venere in Ercole Amante van Cavalli en als Teopiste in Il Martirio di S. Eustachio van Lanciani.
Recent zong zij solocantates van Händel met het orkest Les Muffatti, tijdens 11 concerten in België.
Twee van deze concerten werden via Klara en Musiq3 in België uitgezonden. Samen met mezzosopraan Nicoal Weymss en Les Inventions (o.l.v. Patrick Ayrton) voerde zij de Bach-versie van Pergolesi’s Stabat Mater uit tijdens het Drome des Collines Festival in Frankrijk. Ook soleerde zij bij diverse festivals voor oude muziek in Utrecht, Antwerpen.

In november 2008 was zij finaliste zowel in the International Sacred Music Competition in Rome als in het International Baroque Singing Competition in Napels. Lauren Armishaw treedt regelmatig op met haar eigen trio Lacrime Amorose (sopraan/barokharp/theorbe).
Zij werkte mee aan verschillende CD-opnames.

(bron: Kox Vocaal)