Solisten

Jean-Léon Klostermann

Jean-Léon Klostermann begon zijn zangstudie in 1998 aan het Utrechtse Conservatorium bij Henny Diemer. Aanvankelijk combineerde hij zijn muzikale carrière met een baan als manager in het bedrijfsleven. Vanaf een optreden als Tamino in Mozarts “Zauberflöte” in een productie van de Nieuwe Opera Academie in 2002 heeft hij zich volledig op het musiceren toegelegd. Hij volgde Masterclasses bij o.a. Mark Tucker en Anthony Rolphe-Johnson en dramalessen bij Janet Aster en Vladimir Koifmann. Momenteel wordt Jean-Leon gecoacht door James McCray.

Jean-Léon Klostermann treedt veelvuldig op als concertzanger. Tot zijn repertoire behoren werken van alle bekende concert- en oratoriumcomponisten. Hij zong bijvoorbeeld onder leiding van Roy Goodman met Bachkoor Holland de aria’s uit de Matthäuspassion en de Hohe Messe. Verder trad hij diverse malen als tenorsolist op bij Zaterdag Matinee Concertgebouw, bijvoorbeeld als Trin in Puccini’s “La Fanciulla del West” onder leiding van Edo de Waart en als Ulrich Eisslinger in ‘Die Meistersinger’ o.l.v. Jaap van Zweden.

Op het operatoneel zong hij de titelrollen in Monteverdi’s “L’Orfeo”, in Nino Rota’s “Alladin und die Wunderlampe” (Vlaamse Opera), in Kunnecke’s “Der Vetter aus Dingsda” (De Nieuwe Nederlandse Operette) en in Conti’s “Don Chisciotte in Sierra Morena” (Opera aan het IJ). In september 2008 debuteerde hij bij De Nederlandse Opera als “Erscheinung eines Junglings” in de opera Die Frau ohne Schatten van Richard Strauss. In mei 2009 maakt hij zijn debuut bij de Nationale Reisopera in ‘Hyppolite et Aricie’. Bij de Nederlandse Opera heeft Jean-Léon inmiddels 6 rollen gezongen waarvan de laatste in juni 2012 : Erster Gralsritter in Parsifal (Richard Wagner).
(bron: Kox Vocaal)