Instrumentalisten

Harry van Wijk

Harry van Wijk is een gepassioneerd en veelzijdig musicus. Hij is actief als concertorganist in binnen- en buitenland. Ook is hij koordirigent van het koor ‘Toonkunst Plus Amersfoort’ en cantororganist van kerkelijke gemeente ‘De Kandelaar’ in Amersfoort.

Passie voor muziek, kwaliteit in de uitvoering en een creatieve programmakeuze zijn kenmerkend voor Harry. Hij zoekt graag de grenzen op van de mogelijkheden van het orgel als instrument. Zo speelt hij regelmatig transcripties van orkestwerken. Hij is ook niet bang om verrassende muzikale combinaties te maken en zoekt graag naar verbindingen met andere kunstvormen.
 
Opleiding:
Harry studeerde voor het Staatsexamen B voor orgel bij Kees van Houten. Het Fase II diploma voor orgel behaalde hij in 2002 aan het conservatorium in Groningen bij Theo Jellema, Wolfgang Zerer en Joris Verdin. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in Franse en Duitse muziek van 1850 – 1950. Verder behaalde hij zijn praktijkdiploma Kerkmuziek en praktijkdiploma Koordirectie.

Activiteiten
Harry is naast repetitor bij Soli  ook concertorganist, cantororganist in De Kandelaar in Amersfoort en dirigent van het koor Toonkunst Plus Amersfoort. Zie voor meer informatie zijn website www.harryvanwijk.nl.

(bron: www.harryvanwijk.nl)