Solisten

Gonnie van Heugten

De Nederlandse sopraan Gonnie van Heugten studeerde aan De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Hebe Dijkstra en aan ‘De Nieuwe Opera Academie’ / Het Koninklijk Conservatorium Den Haag/ Sweelinck Conservatorium Amsterdam waar zij in 2002 haar diploma Master of Music behaalde. Tevens studeerde zij musicologie aan de Universiteit Utrecht.

Zij volgde vele masterclasses en werkte met o.a. Cora Canne-Meijer, Christina Deutekom, Elly Ameling en Jard van Nes. Zij gaf verscheidene liedrecitals met pianisten als Sander Sittig (De Doelen Rotterdam), Wim Soeters en Jeroen Snijder.

Gonnie vertolkte reeds vele operarollen, o.a. de rol van Zerlina in Mozarts Don Giovanni o.l.v. Fabio Maestri bij het Belcanto Festival Dordrecht. Tevens bereikte zij de halve finale van het ‘Concorso Internazionale Di Canto’ te Verona. Zij zong veelvuldig het oratoriumrepertoire als The Messiah/Händel, De Matthäus Passion en Johannes Passion/Bach, Die Schöpfung/Haydn.

Naast haar uitgebreide opera- oratorium- en concertpraktijk specialiseerde zij zich in de Hedendaagse Muziek en nam deel aan verscheidene muziektheater producties met het Nederlands Vocaal Laboratorium o.l.v. Romain Bisschoff, Ze vertolkte bij de uitreiking van de Johan Wagenaar-Prijs aan Dick Raaijmakers zijn compositie ’Du Armer!’en zong zij tijdens het Internationaal Componisten Festival 2005 te Barcelona ‘Idoru in Metal’ van Henry Vega.