Solisten

Frans Fiselier

Frans Fiselier studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium bij Cora Canne Meyer en zette zijn studie voort bij William Murray te Berlijn. In 1984 won hij drie prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch in de categorie Lied. In 1986 ontving hij de Toonkunst Jubileumprijs, waarna hij een veelgevraagd solist werd bij opera- en oratoriumgezelschappen in Nederland. Zo gaf hij o.a. concerten met het Orkest van het Oosten, het Residentieorkest en het Brabants orkest. Ook werkte hij regelmatig samen met het Combattimento Consort onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Frans Fiselier zong in diverse producties van de Nederlandse Opera (Il barbiere di Seviglia, Die glückliche Hand), het Opera Forum (the Rape of Lucretia, Tosca) en La Monnaie te Brussel (Un Ballo , Don Carlos). In oktober 2003 zong hij de rol van Zwarte Minister in Le Grand Macabre (Ligeti) bij het BBC Symphony Orchestra. Het oratoriumrepertoire van Frans Fiselier omvat o.a. de Passies van Bach, Händels Messiah, Mozarts Requiem, Mendelssohns Elias en Verdi’s Requiem.

Frans gaf vele liedrecitals in binnen- en buitenland. Regelmatig is hij te horen bij de Nederlandse omroepverenigingen. Sinds 2006 maakt hij deel uit van het 4 Family Quintet, een ensemble dat klassieke, vocale muziek op een speelse manier toegankelijk wil maken voor jong en oud. Vanaf 2012 is hij als hoofdvakdocent zang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

(bron: Kox Vocaal)