Solisten

Franciska Dukel

Franciska Dukel begon haar muzikale loopbaan als pianiste en zangbegeleidster. Als zangeres debuteerde zij in 1990 met een Monteverdi-productie in het Holland Festival. Sindsdien heeft zij haar vocale veelzijdigheid bewezen in samenwerking met gerenommeerde orkesten, ensembles en dirigenten in binnen- en buitenland. Op operagebied vertolkte zij diverse rollen; onder meer Dorabella in ‘Cosi fan tutte’ en Musette in Leoncavallo’s ‘La Bohème’. Tijdens de Musikfestspiele Potsdam 2005 zong zij met veel succes virtuoze hoogtepunten uit het opera-repertoire van de 18e eeuwse diva Luisa Todi. Als liedvertolkster geeft zij recitals met het 19e en 20e eeuwse liedrepertoire. Zij zong in 2008 meerdere malen in het kader van het Messiaen-jaar diens ‘Poèmes pour Mi’, onder andere in de Doelen te Rotterdam. Zij is op diverse cd’s te beluisteren. Van 2001 tot 2005 was zij hoofdvakdocente zang aan het conservatorium van Amsterdam.