Solisten

Diane Verdoodt

De Belgische sopraan Diane Verdoodt volgde haar zangopleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en onder meer bij Rudolf Bautz in Aken. Inmiddels bezit zij het diploma ‘Meester in de Muziek’. Met haar universele zangtechniek bestrijkt zij een periode van de middeleeuwen tot de hedendaagse toondichters, met inbegrip van musical. Zij trad al meerdere malen op in het Concertgebouw, onder meer in het ‘Requiem’van Andrew Lloyd Webber en ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms. In België en Nederland trad zij op voor radio en TV en zij werkte mee aan een groot aantal cd-opnames. Ook was zij te horen op veel internationale muziekfestivals, zoals het Holland Festival en het muziekfestival in Manilla/Filippijnen. Zij is hoofdvakdocente solozang aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel.