Solisten

Claudia Patacca

Sopraan Claudia Patacca studeerde cum laude af aan het conservatorium in Enschede, won tevens de Tubantia Prijs waarna ze verder studeerde aan de Internationale Operastudio in Amsterdam. Claudia is intussen uitgegroeid tot een veelgevraagd soliste, die met tal van ensembles in Nederland en daarbuiten optreedt.
Op oratoriumgebied heeft Claudia een indrukwekkend repertoire opgebouwd van Bach, Händel en Mozart, tot Honegger, Tippett, Britten, Rossini en Verdi. Hoogtepunten waren bijvoorbeeld concerten in Japan met het Kyoto Symfonic Orchestra, in Engeland het Requiem van Michael Haydn olv Christian Zacharias met The Northern Synfonia of England, in Graz tijdens de Steierische Festspiele met kantates van Telemann en aria’s van Mozart met het l’Orfeo Baroque Orchestra en Musica ad Rhenum.

Meer info: www.patacca.nl