Solisten

Bettina Weder

De Zwitserse mezzosopraan voltooide haar zangstudie aan de Zurich Hochschule der Künste bij prof. dr. Lena Hauser als docerend en uitvoerend musicus. Haar acteer opleiding volgde ze bij Elsina Jansen, Amsterdam en Noemi Nadelmann, Zürich. 

Vocaal wordt zij momenteel gecoacht door Margreet Honig in Amsterdam.

Talrijke internationale masterclasses volgde Bettina o.a. in Duitsland, Frankrijk en België.

De zangeres ontving een Rotary Stipendium, maar ook de Werner und Berti Alter prijs. 

In 2010 in Verona maakte zij deel uit van de slotrond van de internationale competitie “Torneo Internationale di Musica” en in 2011 werd zij finaliste bij de internationale operacompetitie “Schlossoper Haldenstein”. 

Bettina Weder treedt solistisch op in binnen- en buitenland. Haar eerste podiumervaring was de vertolking van Dido (Dido and Aeneas, Purcell) en later Lisetta (Il mondo della luna, Haydn) in Zürich en bij enkele concertante opera-avonden. 

Op het concertpodium waren tot nu toe onder meer Mahlers 2e Symphony, de Alt Rhapsody van Brahms en Wagners Wesendoncklieder de hoogtepunten. In 2011 had ze haar eerste live optreden op de Zwitserse televisie.

Bettina maakt haar debuut in oktober 2012, in het Concertgebouw in Amsterdam met  Rossini’s Petite Messe Solennelle

info: www.bettinaweder.com