Solisten

Albert Bonnema

De Friese tenor Albert Bonnema, geboren in Tzummarum (1956) en nu woonachtig in Haarlem, studeerde aan het Sweelink Concervatorium in Amsterdam bij Cora Canne Meijer en daarna bij de beroemde tenor Nicolai Gedda. Nadat hij jaren hoofdrollen zong in klassieke operettes was hij 5 seizoenen vast verbonden aan het Staddtheater Bern waar hij een veelzijdig repertoire opbouwde. In 1995 zong hij als Walter von Stolzing in Die Meistersänger von Nürnberg tijdens het Holland Festival en kreeg hierdoor internationale erkenning.

Hij trad op in de Deutsche Oper en de Oper Berlin, in Dresden, Hamburg München, Essen en vele andere Europese operahuizen. Hij zong bij de Salzburger Festspiele, de Dresdner Festspiele, het Tivoli Festival Kopenhagen, het Festival du Radio France à Montpellier, het Eugene Oregon Festival en het Holland Festival.

Hij werkte onder belangrijke operareggisseurs zoals Harry Kupfer, Peter Konwitschny, Willy Decker, Gunter Kramer, Christopher Loy en Johannes Schaaf. Rollen die hij zong waren Lohengrin, Walter von Stolzing, Don Jose in Carmen, Dimitri in Boris Godunov, Stewa in Jenufa, Boris in Ka´ta Kabanova en vele anderen.

Als gast is de tenor verbonden aan de Opera van Keulen. waar hij o.a.Siegfried zong. Bij concerten treedt hij regelmatig op met de Britse pianist Andrew Wise.