Solisten

Harry van Berne

Harry van Berne studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Verdere studie werd gevolgd bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London.

Harry van Berne is een veelgevraagd solist in opera, op concerten en oratoriumuitvoeringen.

Tevens geeft hij liedrecitals, daarbij begeleid door piano of luit.

Als solist wordt Harry geïnviteerd om te concerteren, naast de concerten in eigen land en de andere landen van West-Europa, o.a. in de USA, het Midden-Oosten, Japan en Zuid-Amerika.

Zijn uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes: van de vroege Middeleeuwen tot en met composities van eigentijdse muziek, waarvan sommige speciaal voor hem werden geschreven. Naast zijn solistische activiteiten heeft ook de professionele ensemblezang zijn aandacht: hij maakt deel uit van de solistisch bezette, internationaal gereputeerde ensembles: Gesualdo Consort Amsterdam en het Quink Vocaal Ensemble. Ook geeft Harry regelmatig cursussen, masterclasses en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles.

Als hoofdvakdocent solozang is Harry verbonden aan het ArtEZ conservatorium (Zwolle) en tot medio 2014 als studieleider aan het Conservatorium van Amsterdam. De laatste jaren is Harry ook werkzaam als dirigent van koorprojecten.