Koren

Kamerkoor Sine Nomine Alkmaar

Ontstaan in 1976 uit het koor voor oude muziek genaamd “Souterliedekens”, nadat de toenmalige dirigent en oprichter met enkele koorleden en de naam van het koor vertrok en het grootste deel van het koor zonder naam (sine nomine) achterliet. Nadat Siem Groot enkele jaren het koor leidde, was het Gerard Beemster die van 1979 tot 1991 als dirigent het op een hoger plan bracht. In een roerige periode die daarop volgde namen Paul Sanders en Jan Brethouwer achterenvolgens het stokje over. Tot in 1993 het koor aan zijn huidige opmars begon onder leiding van Paul Valk.

Het repertoire is allang niet meer beperkt tot oude muziek en zingt Sine Nomine door de eeuwen heen: van de renaissance tot hedendaagse componisten. Maar ook buiten het normale concertprogramma deinst Sine Nomine tegenwoordig niet terug voor een opera of een muzikaal experiment.

website: https://www.sinenominealkmaar.nl/